Splošno

Atene, ki so znane kot zibelka zahodne civilizacije, so glavno mesto Grčije in njeno kulturno ter gospodarsko središče.

V Atenah lahko prenočite v hotelih vseh cenovnih razredov, apartmajih, lahko se odločite za enega številnih hostlov, ki se nahajajo v Atenah. V večini hotelov (razen v najbolj luksuznih) se lahko pogodite tudi za popust, še posebej v primeru daljšega bivanja izven sezone.

Zaradi dobre letalske povezave so Atene tudi izhodišče za obisk drugih grških mest in številnih grških otokov. Priporočljiv je predhoden nakup letalskih kart po internetu.

Preberite več

Splošno

Barcelona je glavno mesto Katalonije. Je drugo največje špansko mesto. Leži ob Sredozemskem morju med ustji rek Besos in Llobregat.

Preberite več

Splošno

Ciper je tretji največji otok (za Sicilijo in Sardinijo) v Sredozemskem morju, blizu obale Male Azije, površina je 9251 km2, uradno ime je Republika Ciper, glavno mesto Nikozija, uradna jezika sta grški in turški. Najvišji vrh je Olympus (1951 m). Valuti sta evro in turška lira.

Preberite več

Splošno

Francija je bila dolgo časa najbolj priljubljena turistična destinacija na svetu, samo v letu 2007 jo je obiskalo več kakor 80 milijonov turistov. Geografsko gledano je ena izmed najbolj pestrih držav v Evropi, prav tako pa je bogata tudi njena kulturna dediščina, tako da se najde prav za vsakega obiskovalca nekaj. Obisk Pariza bo z svojo bogato zgodovino, umetnostjo in arihtekturo očaral tiste, ki si želijo ogledovati turistične znamenitosti, enako lahko trdimo za Loire Valley, Brittany in Normandijo, kjer si lahko ogledamo idilične gradove. Francoska riviera in oceanska obala nudita pestre plaže ter obilico vodnih športov, po drugi strani pa je v Francoskih Alpah veliko zimskih letovišč, z nekaterimi svetovno najbolj znanimi smučišči. Francija je znana tudi po svoji kulinariki, predvsem po svojih vinih in siru.

Preberite več

Splošno

Grčija je država z bogato antično kulturo, ki ima še danes močan vpliv na umetnost, filozofijo, politično ureditev ter arhitekturo. Hkrati pa ima geografsko lego z prijetnim podnebjem in mnogimi otoki, ki nudijo veliko možnosti za vodne športe. Če želimo med dopustom združiti poležavanje na plaži z ogledi znamenitosti antične dobe, je Grčija prava izbira. Prav tako je Grčija pogosta destinacija mladih, saj ima pestro nočno življenje.
Je ena izmed svetovno najbolj popularnih turističnih destinacij, uvršča se med 20 turistično najbolj obiskanih držav. Več kot 90% turistov prihaja iz ostalih Evropskih držav.
Glavna turistična sezona traja od aprila do oktobra vrhunec sezone pa je julija in avgusta. Kljub velikemu številu turistično izjemno obiskanih destinacij, kot je na primer Kreta, je v Grčiji še vedno veliko otokov, kateri niso preplavljeni z turisti.

Preberite več

Splošno

Istanbul (tudi Carigrad) je glede na število prebivalcev (med 12 in 14 milijoni) največje mesto v Turčiji in je istočasno tudi eno največjih mest v Evropi. Je eno pomembnejših turških mest na več področjih (gospodarskem, kulturnem).

Istanbul leži na severozahodnem delu Turčije, na dveh celinah, na azijski in evropski strani ožine Bospor.

Tako kot v drugih turških mestih lahko tudi v Istanbulu prenočite v hotelih različnih cenovnih razredov, lahko se odločite za enega številnih hostlov, ki se nahajajo v centru Istanbula. Zaradi dobre letalske povezave in ugodnih cen letalskih kart je Istanbul tudi izhodišče za obisk drugih turških mest. Priporočljiv je predhoden nakup letalskih kart po internetu.

Preberite več

Splošno

Kanada je druga največja država za Rusijo, obsega vso severno polovico Severne Amerike in polarne otoke, to je skoraj deset milijonov kvadratnih kilometrov. Na jugu in na severozahodu (Aljaska) meji na ZDA. Ima dvaintrideset milijonov prebivalcev, glavno mesto je Ottawa, uradna jezika sta angleški in francoski.

Preberite več

Splošno

Madeira je največji otok otočja Madeira, ki leži v Atlantskem oceanu (978 km jugazahodno od Lizbone in 500 km severovzhodno od Kanarskega otočja). Otočje sestavljajo še Porto Santo, Desertas in Selvagens. Naseljena sta le Madeira in Porto Santo. Otočje Madeira je vulkanskega nastanka.

Preberite več

Splošno

New York je z 8.000.000 prebivalci največje mesto ZDA. Poznan je po svojem statusu finančnega ter kulturnega centra, znan pa je tudi po velikem številu neameriških obiskovalcev. New York je izjemno živahno mesto, pravijo da New york nikoli ne spi! Po ulicah je nenehen vrvež z bujnim nočnim življenjem.

Preberite več

Splošno

Nizozemska je država zahodne Evrope, njeno uradno ime je Kraljevina Nizozemska, meri 41.528 km2 in je ena najgosteje naseljenih držav na svetu s 393 prebivalci na kvadratni kilometer. Glavno mesto je Amsterdam, uradni jezik je nizozemski (spada v skupino germnskih jezikov), denarna enota je evro.

Preberite več

Splošno

Pariz je glavno mesto Francije. Leži na levem in desnem bregu reke Sene, ima več kot 2 milijona prebivalcev. Spada med kulturna in gospodarska svetovna središča.

Preberite več

Splošno

Rusija (uradno: Ruska federacija) leži na severu Azije in vzhodu Evrope, ob Atlantskem in Tihem oceanu in Severnem ledenem morju. Je največja država na svetu (obsega nekaj več kot 17 milijonov km2, kar znaša 11,5 % kopnega) in največja država, ki je nastala po razpadu ZSSR. Glede na število prebivalcev (okoli 144 milijonov) pa je šele osma država sveta. Rusija ima največje jezero (Kaspijsko) in najgloblje (Bajkalsko) jezero na svetu.

V Rusiji je turistom na razpolago nekaj več kot 326.000 hotelskih ležišč različnih cenovnih razredov. Večina jih je v Moskvi, Sankt Peterburgu, letoviščih ob Črnem morju, zdraviliščih ob vznožju Kavkaza in Bajkalskem jezeru.

Preberite več

Splošno

Sankt Peterburg je poleg Moskve najpomembnejše rusko mest. Mesto ima nekaj čez 4.700.000 prebivalcev, neposredna okolica mesta pa šteje kar 10 milijonov prebivalcev. Mesto je bilo zgrajeno na kraju, kjer se reka Neva izliva v Finski zaliv.
Tako kot v drugih mestih lahko tudi v Sankt Peterburgu prenočite v hotelih različnih cenovnih razredov.

Preberite več